Description

Due to climate change, rivers have to cope with an increasing amount of water. The government has decided to give rivers more space in more than 30 locations to prevent flooding. These measures along the IJssel, Lek, Maas and Waal rivers form part of the Room for the River project. 

Room for the River is one of those measures. At Nijmegen, the River Waal takes a sharp turn and narrows into a bottleneck shape. In 1993 and 1995, it became clear that the river was prone to flooding at high water.

Following a broad social debate, the government decided to move the dike at Nijmegen-Lent 350 metres further inland. This creates space for a side channel for the River Waal. This side channel provides additional capacity for water discharge during high water, to reduce the build-up of water. Van den Bersselaar supplied and fitted approximately 560 metres of stainless steel railings and constructed a number of large stairs to access the area.

Duration

2014
2015

Contract value

€ 1,556,000

Smart Steel Solutions!

Jos van den Bersselaar Construction BV is an independent steel construction company. We specialise in light constructions for numerous applications and with a high level of finishing. For 58 years, we have delivered products, such as stairs, balustrades, canopies, sound barriers and bridge railings, to clients in the infrastructure and utilities sectors, industry and waste water.






Fields marked with a * are required!
Proces

Would you like to see more of our Infrastructureprojects?

We have some interesting stories to tell…