Onze bijdrage aan een duurzame samenleving

Als moderne, toekomstgerichte onderneming zijn we ons terdege bewust van onze verantwoordelijkheid ten opzichte van het milieu. Zo werken we hard aan een vermindering van de CO2-uitstoot. Doelstelling daarbij is om elk jaar te komen tot 2% minder CO2-uitstoot ten opzichte van het peiljaar 2010.

Daarnaast zijn we al een paar jaar bezig met het ombouwen van TL-verlichting naar LED-verlichting, het uitschakelen van hydraulische pompen bij niet gebruik van het machinepark, het uitschakelen van energie slurpende drankautomaten en streven we naar een milieuvriendelijker wagenpark. Het door ons gehanteerde managementsysteem is inmiddels door KIWA gecertificeerd, waardoor we over het CO2 Bewust Certificaat, niveau 3 beschikken.

Staal is sowieso een duurzaam bouwmateriaal. Zo is het prima te recyclen. Op dit moment wordt al meer dan 80% van al het balkstaal vervaardigd uit schroot. Het nieuwe staal behoudt daarbij zijn eigenschappen en blijft geschikt voor hoogwaardige toepassingen. Ook de productie van staal gebeurt op een manier die bijdraagt aan een duurzame samenleving. Staal wordt industrieel vervaardigd onder geconditioneerde omstandigheden, waarbij bijproducten zoals hoogovencement en -gas worden hergebruikt. Daarnaast zorgen voortdurende innovaties in productietechnieken en -methoden voor blijvende afname van energiegebruik en emissies.