De Bruggenbouwer van Nederland

Bersselaar bouwt bruggen

Wij zijn bruggenbouwers. Letterlijk, door het realiseren van lichtverkeersbruggen voor voetgangers en fietsers. Figuurlijk, door de verbindende factor te zijn tussen betrokken partijen bij het vervaardigen van een brug. Bij de aanleg en realisatie van een brug komt veel kijken. Het ontwerp, de materiaalkeuze, de technische specificaties en de uiteindelijke plaatsing: alles moet samen komen. Dat vinden wij telkens weer een mooie opgave.


Brug met verschillende materialen

Een brug moet uiteraard functioneel zijn. Het moet voor de gebruikers op een aangename manier een bepaalde afstand overbruggen. Daarnaast wil het oog ook wat. Vaak wordt er door architecten in het ontwerp gekozen om te werken met verschillende materialen. Dat is precies wat wij graag doen. Onze expertise ligt in het vakkundig combineren van materialen. Dat is waar wij sterk in zijn. Daar waar er voor eenvoudige bruggen soms gekozen wordt voor één materiaalsoort, gaan wij graag een stapje verder.

Wij beschikken over eigen productiehallen voor de bewerking van staal, aluminium en RVS. Met deze materialen hebben wij inmiddels vele mooie bruggen mogen opleveren. Zo realiseerden wij bijvoorbeeld de brug over de Rotterdamsebaan in Den Haag. Een brug waarbij staal, aluminium, RVS, hout en glas zijn gecombineerd. Een mooi project met veel verschillende materialen. Of de CorTen Paleisbrug in Den Bosch waar zelfs een park op aangelegd is. En ook de aluminiumbrug bij Bleskensgraaf is een voorbeeld waar wij trots op zijn. Een lichtgewicht brug waarbij de wanden de liggers vormen en het gebruik van onderhoudsvriendelijk en duurzaam materiaal belangrijke uitgangspunten waren bij het ontwerp.

Kwaliteit is onze specialiteit

Wij zijn er van overtuigd dat kwaliteit belangrijk is voor een succesvolle samenwerking. Met een high-tech machinepark en professioneel team van engineers, constructeurs en monteurs kunnen wij dit leveren. Regelmatig voeren wij projecten uit volgens de R.O.K. eisen van Rijkswaterstaat. Onder kwaliteit verstaan wij ook duurzaamheid. Vanaf het plan van aanpak voor het project tot en met het resultaat. Daardoor kunnen wij bruggen leveren die ook na jaren nog in perfecte staat verkeren. En werken wij graag aan toekomstbestendige oplossingen zoals de stalen fiets- en voetgangersbrug en armleuningen in Ooijen-Wanssum, onderdeel van een gebiedsontwikkelingsproject tegen hoogwater.


Onderhoud en renovatie bruggen

Een groot deel van de infrastructuur in Nederland is gebouwd in de jaren '50 & '60 van de vorige eeuw. De bruggen uit deze periode raken uit levensduur. Bersselaar Constructie heeft jarenlange ervaring in het onderhouden, renoveren en vervangen van bruggen. Opdrachtgevers, zoals Rijkswaterstaat, ProRail, provincies en gemeenten hebben al kennisgemaakt met het oog voor detail dat onze specialisten hebben om aan de vereiste kwaliteiten te voldoen.

Bersselaar_onderhoud_vervangen_bruggen

Onze geselecteerde projecten

Amsterdam
Gaasperdammerweg en -tunnel A9
Kaatsheuvel
Div. attracties Efteling
Kaatsheuvel
Baron 1898 Efteling
Amsterdam
Parkbruggen
Weert
Cor-Ten Fietsbrug
Den Haag
Rotterdamsebaan
Eindhoven
Aluminium Bruggen
Den Bosch
Isabellabrug
Sittard-Geleen
Spoorbrug
Ooijen-Wanssum
Gebiedsontwikkeling
Bleskensgraaf
Aluminium Brug
Veldhoven
Fietsbrug A67
Den Bosch-Veghel
Bruggen N279
Den Bosch
Paleisbrug
Driebergen-Zeist
Voetgangersbrug Centraal Station
Heeze
Cor-Ten Klokkenstoel
Rotterdam
Luxor Theater
Veldhoven
Kempen Campus
Houten
Aluminiumcentrum
Rijnlandroute
Anti-verblindingsschermen
Amsterdam
Cor-Ten Vogeltjeswand
Kaatsheuvel
Symbolica Efteling
Amsterdam
2e Coentunnel A10
Nederland
Aluminium Luiken
Tilburg
Div. constructies ECO Steam and Heating Solutions
Boxmeer
Marel Poultry
Schiedam
E-rooms Huisman Equipment
Alphen aan de Rijn
Fietsappel
Tilburg
Fietsenstalling Centraal Station
Bergschenhoek
Geluidsschermen HLS

Heeft u vragen?

Onze meeste gestelde vragen over bruggen.

Welke type bruggen kan Bersselaar Constructie maken?

Wij produceren voornamelijk lichtverkeersbruggen of langzaamverkeersbruggen. Dit zijn bruggen voor voetgangers en fietsers en variëren in lengte van enkele meters tot 250 meter lang. Deze bruggen komen in allerlei soorten en maten zoals bijvoorbeeld vakwerkbruggen, boogbruggen, hefbruggen, draaibruggen en liggerbruggen.

Bouwen jullie ook bruggen volgens Executieklasse 4 uit de NEN-EN1090?

Ja! In Veldhoven ligt er sinds begin 2021 een vakwerkspanten fietsbrug over de A67. Deze brug is geproduceerd conform uitvoeringsklasse 4, wat de zwaarste eisen uit de NEN-EN1090 met zich mee brengt. Daarnaast is bij deze brug ook de Richtlijn Ontwerp Kunstwerken (ROK) van toepassing, wat aanvullende eisen met zich mee bracht.

Zijn jullie bruggen duurzaam?

Staal is een heel duurzaam product. Tegenwoordig zijn staalproducten gemaakt van ongeveer 37% gerecycled staal. Daarnaast kan je staal eeuwig blijven recyclen.

Echter, voor de meest duurzaamheid oplossingen moet je kijken naar aluminium. Dit metaal is sterk genoeg om er bruggen van te maken, 100% recyclebaar en onderhoudsvrij voor de gehele productlevenscyclus.