Bersselaar Constructie

De mooiste vloeiende vormen in staal en glas

Bersselaar Constructie heeft in opdracht van Prorail de perronoverkapping en haar beglazing, de hoofdtrap, de ondersteunende kolommen en de dubbel gebogen witte bekleding van de roltrappen geproduceerd van Lightrailstation (HSE) Den Haag.

Het viaduct is bijzonder slank vormgegeven, waarbij er is gekozen voor een stalen draagconstructie met overspanningen van ongeveer 35 meter tussen de steunpunten. Hierdoor blijft de ruimtelijke impact op maaiveld beperkt en wordt het uitzicht voor omwonenden tot een minimum beperkt. De 90 meter lange overkapping van de perrons is de echte blikvanger. Deze bestaat uit gebogen glas en staal. Een overdekte looproute in de vorm van een expressieve luifel verbindt het nieuwe kolomvrije startstation met de stationshal van Den Haag Centraal.

 

Het Lightrailstation Den Haag is ontworpen door Zwarts en Jansma architecten. Het station is onderdeel van Randstadrail metrolijn E en het vertrek- en eindstation van de lightrail verbinding tussen Den Haag en Rotterdam.

Bersselaar Constructie is al ruim 60 jaar actief in de infrastructuur en levert een breed scala aan projecten op. Wij ontwerpen, produceren en monteren toonaangevende constructies van staal, aluminium en RVS. Heeft u vragen over dit project? Neem vrijblijvend contact op met een van de collega’s en we voorzien u graag van meer informatie.

OPDRACHTGEVER
AANNEMER
ARCHITECT
LOOPTIJD
OPDRACHTSOM

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Neem contact op