de specialist in kooiladders

Waar wordt een kooiladder gemonteerd

Een kooiladder is een essentieel onderdeel van de veiligheidsinfrastructuur bij alle soorten gebouwen. Bij Bersselaar Constructie begrijpen we het belang van kwalitatief hoogwaardige kooiladders en zorgen we ervoor dat ze vakkundig worden gemonteerd op diverse plaatsen, met als primaire doel de veiligheid van mensen te waarborgen. Onze kooiladders worden doorgaans geïnstalleerd op:

 1. Industriële faciliteiten: Kooiladders worden vaak geplaatst op industriële installaties, zoals fabrieken en magazijnen, om gemakkelijke toegang tot verschillende niveaus van het gebouw te bieden. Ze zijn cruciaal voor onderhouds- en inspectiewerkzaamheden.
 2. Commerciële gebouwen: In commerciële gebouwen zoals kantoren, winkelcentra en hotels worden kooiladders geïnstalleerd om in geval van nood een veilige vluchtroute vanaf het dak te bieden.
 3. Openbare gebouwen: Voor openbare gebouwen zoals scholen en ziekenhuizen zorgt een kooiladder ervoor dat personeel snel en veilig toegang heeft tot daken voor diverse doeleinden, zoals reparaties of installatie van apparatuur.
 4. Residentiële complexen: In sommige gevallen wordt een kooiladder ook geïnstalleerd in grote woongebouwen om toegang te bieden tot het dak voor onderhoudsdoeleinden.
 5. Offshore: Kooiladders worden vaak ingezet binnen de offshore om de veiligheid van werknemers te waarborgen. Bijvoorbeeld op een boorplatform.

Het installeren van een kooiladder is niet alleen een wettelijke vereiste op veel locaties, maar het is ook van cruciaal belang om de veiligheid van werknemers, bewoners en bezoekers te waarborgen.

Bij Bersselaar Constructie zorgen we ervoor dat onze kooiladders voldoen aan de hoogste normen en dat ze op de juiste manier worden gemonteerd, zodat ze een betrouwbare en duurzame oplossing bieden voor verticale toegang. Veiligheid staat bij ons altijd voorop.

Norm en wetgeving kooiladder

Het is volgens de regelgeving vereist (NEN-EN-ISO 14122-4) om een kooiladder te plaatsen bij een overbrugging van drie meter hoogte. Bij een hoogte onder de drie meter volstaat een gevelladder zonder kooi. Het is van cruciaal belang dat kooiladders aan de gevel van uw gebouw voldoen aan de norm en regelgeving.

Daarnaast eist de wetgeving ook dat er een vluchtweg aanwezig moet zijn. Een kooiladder is dan de perfecte oplossing! De kooiladder is namelijk uitermate geschikt als vluchtladder of brandladder.

Bij Bersselaar Constructie nemen we de normen en wetgeving met betrekking tot kooiladders uiterst serieus. Onze kooiladders voldoen aan alle relevante normen en voorschriften van de geldende wet en worden met de hoogste precisie en zorg ontworpen en geproduceerd om de veiligheid van gebruikers te waarborgen. Indien gewenst kan de kooiladder een zelfsluitend poortje bevatten om te voorkomen dat iemand door de opening naar beneden valt.


Eigenschappen kooiladder

Een kooiladder is een verticale toegangsoplossing die wordt gebruikt om veilig en efficiënt hoogten te bereiken, met name op locaties waar vaste trappen niet praktisch zijn. De eigenschappen van een kooiladder zijn ontworpen om de veiligheid van de gebruikers te waarborgen en gemakkelijke toegang te bieden tot hogere niveaus, zoals daken, platforms en opslagtanks. Enkele van de belangrijkste eigenschappen van een kooiladder zijn:

 1. Kooiconstructie: Het meest kenmerkende aan een kooiladder is de aanwezigheid van een omhullende kooi of veiligheidskooi rondom de ladder. Deze kooi biedt extra bescherming en een veilige toegang tot het dak.
 2. Handgrepen en sporten: Kooiladders hebben brede sporten en handgrepen voor een veilige grip tijdens het klimmen. De sporten zijn vaak antislip voor extra veiligheid.
 3. Robuuste constructie: Een kooiladder wordt gemaakt van duurzame materialen zoals staal of aluminium om de stabiliteit en sterkte te garanderen. De stalen of aluminium kooiladders zijn bestand tegen de weersinvloeden en slijtage.
 4. Bevestigingspunten: Kooiladders worden vast gemonteerd aan de structuur of het gebouw waarop ze zijn geïnstalleerd. Dit zorgt voor stabiliteit en voorkomt beweging tijdens gebruik. Dit is een stuk stabieler dan bijvoorbeeld een mobiele ladder.
 5. Veiligheidscertificering: Kooiladders moeten voldoen aan specifieke veiligheidsnormen en voorschriften om ervoor te zorgen dat ze geschikt zijn voor gebruik op de werkplek. Ze moeten regelmatig worden geïnspecteerd en onderhouden om de veiligheid te waarborgen.
 6. Aanpasbaarheid: Een kooiladder kan worden aangepast aan de specifieke behoeften van de locatie. Het kan verschillende hoogten bereiken en wordt vaak op maat gemaakt om aan de vereisten van het project te voldoen.

Kooiladders zijn essentieel op locaties waar verticale toegang vereist is, zoals industriële faciliteiten, commerciële gebouwen en openbare gebouwen. Ze bieden een veilige en betrouwbare manier om op hoogten te werken en spelen een cruciale rol in de veiligheid van werknemers en onderhoudspersoneel. Bij Bersselaar Constructie zorgen we ervoor dat onze stalen of aluminium kooiladder voldoet aan de hoogste normen en bieden we maatwerkoplossingen die aan de specifieke behoeften van onze klanten voldoen. Veiligheid en kwaliteit staan bij ons altijd voorop.

Kooiladder op maat gemaakt

Bij Bersselaar Constructies maken we de juiste kooiladder met de afmeting die u wenst. Bij een hoogte van de gevel of dakrand van meer dan tien meter, is het volgens de regelgeving vereist om een bordes te plaatsen. Welke formaat koolader u ook wenst, geen uitdaging is voor ons te groot.

Al onze projecten met kooiladders

Kooiladder kopen

Wanneer u op zoek bent naar een ladder om een veilige toegang tot het dak te krijgen, biedt de kooiladder van Bersselaar Constructies de perfecte oplossing. Interesse in een kooiladder? Neem gemakkelijk contact met ons op door de link hieronder.