Bersselaar Constructie

Fiets 'm erin

In opdracht van Dura Vermeer hebben wij twee hypermoderne fietsenstallingen geplaatst bij Station Tilburg. De stalling aan de noordzijde is maar liefst 160 meter lang en 12 meter breed waarbij 180.000 kilo staal en glas prachtig gecombineerd is. 

 

De tweede stalling aan de zuidzijde met een lengte van 110 meter en 21 meter breed. In totaal kan Tilburg straks 7.500 fietsen overdekt stallen.

OPDRACHTGEVER
AANNEMER
ARCHITECT
LOOPTIJD
OPDRACHTSOM

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Neem contact op

Kunst gecombineerd met functionaliteit

De "Fietsappel" is een onbewaakte fietsenstalling voor 1000 fietsen in Alphen aan de Rijn. Het gebouw bestaat uit een kern (klokhuis) met daaromheen een hellingbaan (de schil) waarop aan twee zijden de fietsen gestald kunnen worden.

Doordat de hellingbaan spiraalvormig verloopt ontstaan vanzelf de contouren van een appel. In het midden staan negen stalen kolommen, het ‘klokhuis’, dat met een netwerk van staven en knopen aan de buitenzijde van de stalling de hoofddraagconstructie vormt van deze appel van 27,5 m breed en 15,5 m hoog.

De hellingbaan gaat 3,5 keer rond. Aan weerszijden van het looppad staan speciale stalen fietsenrekken. In het ‘klokhuis’ gaan twee stalen trappen tegen de draairichting van de hellingbaan in omhoog, waardoor een spel van verkeersstromen ontstaat. De buitenschil van de appel is transparant en bekleedt met gaas waarin motieven zijn “geweven”.

In 2012 heeft de Fietsappel de Nationale Staalprijs gewonnen.

OPDRACHTGEVER
AANNEMER
ARCHITECT
LOOPTIJD
OPDRACHTSOM

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Neem contact op