BERSSELAAR CONSTRUCTIE BOUWDE MEE AAN DE GROOTSTE ZUIVERING VAN NEDERLAND

De bouw van de AWZI Harnaschpolder omvatte de nieuwbouw van o.a. 20 gebouwen en 33 betonnen tanks. De diameter van de tanks variëren van de 18 tot 64 meter. Bersselaar Constructie leverde de afdekking van de 4 voorbezinktanks, verschillende trappenhuizen, trappen en leuningen. Nog altijd zijn we nauw betrokken bij onderhoudswerkzaamheden en krijgen we verschillende kleine orders ten behoeve van de installatie. 

Wat

Waterzuiveringsinstallatie

Locatie

Den Hoorn

Dienst


Opdrachtgever

Delfluent Services bv

Aannemer

OTV Rossmark AHR

Adviesbureau

Bersselaar Constructie

Bersselaar ging overlast AWZI tegen met vakwerkliggers 

De oorspronkelijk afdekking van de voorbezinktanks, die vooral bedoeld was om stankoverlast tegen te gaan, bestond uit een drijvende afdekking. Omdat er zich onder de panelen van deze afdekking te veel vuil en vet ophoopte, kreeg men te maken met veel onderhoud en storing. 

 

Bersselaar Constructie voorzag de tanken van stalen vakwerkliggers waar een aluminium afdekking onder werd gehangen. Hierdoor blijft de bovenlaag van het water vrij en wordt bij iedere ronde van het roerwerk de drijvende laag vuil uit de tank verwijderd via de drijflaag afvoerbak. Daarnaast hebben we de oude, uitwendige ruimerbruggen vervangen voor een nieuw inwendig RVS roerwerk.

 

AWZI Harnaschpolder in feiten en cijfers  

De grootste zuivering van Nederland ben je niet zomaar. Wist u dat de betonnen binnen- en buitenwanden een gemiddelde hoogte hebben tussen de 4 en 9 meter? De wanden van de slibgistingstank zijn het hoogst met zo’n 20 meter. In het totaal zijn er ongeveer 12.350 betonpalen geheid en 90.000 m2 betonmortel gestort. De totale bouwkosten van het project bedroeg 250 miljoen euro en was daarmee de grootste installatie van Nederland. 

 

Sinds 1970 actief in de waterzuiveringssector

Bersselaar Constructie is sinds 1970 actief in de waterzuiveringssector. Aan ongeveer 80% van alle Nederlandse AWZI’s en RWZI’s heeft Bersselaar Constructie aluminium en RVS constructies geleverd. Ons specialisme ligt in afdekkingen, luiken, trappen en bordessen, leidingwerk en roerwerken.