RVS TOT ZOVER HET OOG RIJKT

De fly-over Kerensheide bij knooppunt Geleen in Limburg is een spectaculaire verbindingsboog (A2 en A76) in Nederland. Het in het werk voorgespannen, en in elf fasen gebouwde, betonnen rijdek van deze fly-over is circa 600 meter lang en heeft een horizontale boogstraal van 300 meter.

Bersselaar Constructie ontwikkelde een innovatieve methode om de ruim 4000 RVS panelen onbeschadigd op hun uiteindelijke positie te krijgen. Er werden montagewagens gebouwd met daarin een hijsmogelijkheid. Deze wagens reden over een rails op het pas gestorte betondek. Op deze manier kon er veilig boven rijdend snelwegverkeer worden gewerkt. Dit betekende geen wegafsluiting en geen nachtwerk, wat de opdrachtgever financieel zeer gunstig stemde.

Wat

Fly-over

Locatie

Kerensheide

Dienst


Opdrachtgever

Rijkswaterstaat

Aannemer

Heijmans

ARCHITECT

Movares

Overspanningen tot ruim 57 meter in combinatie met RVS-randafwerkingen zorgen voor een in het oog springende inpassing in de omgeving. Een prachtig project qua ontwerp, werkvoorbereiding en uitvoering, met een totale doorlooptijd van 2,5 jaar.

 

Over Bersselaar Constructie

Bersselaar Constructie is al ruim 60 jaar actief in de infrastructuur en levert een breed scala aan projecten op. Wij ontwerpen, produceren en monteren toonaangevende constructies van staal, aluminium en RVS. Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Neem vrijblijvend contact op.