PRACHTIGE COMBINATIE VAN GLAS EN STAAL

Het project “onderbouw 4-sporigheid Houten” omvat de realisatie van de onderbouw van de spoorverdubbeling in Houten, inclusief upgrading en nieuwbouw van kunstwerken en realisatie van twee nieuwe stations

Wat

Geluidsschermen

Locatie

Station Houten

Dienst


Opdrachtgever

Prorail

Aannemer

Mobilis TBI Infra

Adviesbureau

Movares adviseurs&ingeneurs

De vier sporen van station Houten liggen op een hoogte van 1.80 meter op een lang viaduct. In de ruimte onder de sporen is een fietstransferium gerealiseerd voor 2000 fietsen. Zeven pylonen dragen de lange perronoverkapping van 175 meter en de 6 meter hoge glazen geluidsschermen die de achterliggende woonwijk beschermen tegen het geluid van het treinverkeer. Bersselaar Constructie was verantwoordelijk voor zowel de perronoverkapping, geluidschermen, liftschacht, trappen als leuningen.

 

Bersselaar Constructie heeft veel ervaring in de renovatie van stations. Andere stations waar wij een bijdrage aan hebben geleverd, zijn: Goes, Rotterdam, Harderwijk, Driebergen, Den Haag en Heerlen. 

 

Over Bersselaar Constructie

Bersselaar Constructie is al ruim 60 jaar actief in de infrastructuur en levert een breed scala aan projecten op. Wij ontwerpen, produceren en monteren toonaangevende constructies van staal, aluminium en RVS. Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Neem vrijblijvend contact op.