VLOT RICHTING HET ZUIDEN

In opdracht van de gemeente Maastricht heeft Bersselaar Constructie in een periode van twee jaar meegewerkt aan de realisatie van de Noorderbrugtracé in Maastricht. De vakmensen van Bersselaar Constructie hebben ruim 3 kilometer aan stalen leuningen geplaatst langs zowel voet- en fietspaden als de rijbaan. Hier is het niet bij gebleven. Ook heeft Bersselaar Constructie glas geplaatst in de stalen geluidschermen en is een trappentoren geplaatst. 

Wat

Noorderbrugtracé

Locatie

Maastricht

Dienst


Opdrachtgever

Gemeente Maastricht

Aannemer

Strukton

Architect

Cleuren architecten

Achtergrond van het project

De realisatie van de A2-tunnel in Maastricht bracht de realisatie van het Noorderbrugtracé met zich mee. Om te voorkomen dat het verkeer richting de stad en het achterland zou vastlopen, is een nieuwe weginfrastructuur ontwikkeld. Op een spectaculaire wijze is de Noorderbrug verlegd. Tijdens de uitvoering van dit project lag de focus op het beperken van de de overlast, een maximaal hergebruik van materialen en het aanpassen van het ontwerp aan bestaande ecologische systemen om de impact op de omgeving te minimaliseren. 


Over Bersselaar Constructie 

Bersselaar Constructie is al ruim 60 jaar actief in de infrastructuur en levert een breed scala aan projecten op. Wij ontwerpen, produceren en monteren toonaangevende constructies van staal, aluminium en RVS. Neem voor meer informatie vrijblijvend contact. We voorzien u graag van meer informatie over de mogelijkheden.