VIER PARKBRUGGEN VOOR HET GAASPERDAMMERPARK

De gemeente Amsterdam en IXAS hebben Bersselaar Constructie gevraagd om verschillende bruggen te ontwikkelen voor het Gaasperdammerpark in Amsterdam. De vier parkbruggen die Bersselaar Constructie heeft ontwikkeld variëren in lengte van 6 tot wel 64 meter en zijn terug te vinden op verschillende plaatsen in het park. 

Wat

Parkbruggen

Locatie

Amsterdam

Dienst


Opdrachtgever

Gemeente Amsterdam

Aannemer

IXAS

Adviesbureau

Gemeente Amsterdam

Over het Gaasperdammerpark

De drie kilometer lange Gaasperdammertunnel in Amsterdam verbindt de wijken Gaasperdam en Bijlmermeer met elkaar. Het park heeft diverse waterdoorgangen en hoogteverschillen tot wel 9 meter. Parkbruggen waren dus zeer gewenst in de ontwikkeling van het park. Laat Bersselaar Constructie net dé specialist in bruggen zijn!


Ontwikkeling van de verschillende parkbruggen.

Voor de verschillende bruggen is een betonnen fundatie gemaakt en daarop zijn een stalen brugdek met langsliggers en dwarsliggers ontwikkeld. Hier overheen zijn de houten en composiet planken bevestigd. Tijdens de ontwikkeling van de brug is er rekening gehouden met het hellingspercentage. Dit fiets namelijk niet prettig. Om die reden zijn sommige bruggen wat langer en schuin gezet ten opzichte van de tunnel. Dit alles zorgt voor een lager hellingspercentage.

 

Over Bersselaar Constructie

Bersselaar Constructie is al ruim 60 jaar actief in de infrastructuur en levert een breed scala aan projecten op. Wij ontwerpen, produceren en monteren toonaangevende constructies van staal, aluminium en RVS.