GROTE UPDATE

De Heinenoordtunnel stamt uit 1969 en wordt dagelijks door 110.000 automobilisten gebruikt. Onder andere de technische installaties en systemen waren toe aan vervanging maar ook de dienstgebouwen en het asfalt. Bersselaar Constructie was verantwoordelijk voor het staalwerk in de nieuw te bouwen middentunnelkanaal.

Daarnaast zijn er bij de tunnelmonden lamellenschermen geplaatst, dienstgebouwen gerenoveerd en nieuwe vluchttrappenhuizen gebouwd.

Wat

Bordessen, trappenhuizen, lamellenschermen

Locatie

Barendrecht

Opdrachtgever

Rijkswaterstaat

Aannemer

Dura Vermeer

dienst

Renovatie tunnel

Presteren onder druk

Door het intensieve gebruik van de A29 kon de Heinenoordtunnel maar beperkt afgesloten worden. In augustus 2023 werd de tunnel 4 weken volledig gesloten en heeft Bersselaar Constructie in ploegen ruim 600 meter aan middentunnelkanaal gebouwd inclusief vlucht- en dienstgangen. In latere (deel)afsluitingen zijn o.a. in de tunnelmonden grote aluminium lamellenschermen geplaatst om de overgang van licht naar donker beter te laten verlopen.

Vragen?

Heeft u vragen over dit project of een vergelijkbaar project? Klik op de button 'contact' en we geven graag op al uw vragen antwoord.