COMBINATIE VAN STAAL, ALUMINIUM EN RVS

De Rotterdamsebaan verbindt knooppunt Ypenburg met de Binckhorst in Den Haag. Deze weg van 3,8 kilometer bestaat voor een groot gedeelte uit de 1860 meter lange Victory Boogie Woogietunnel, vernoemd naar het gelijknamige werk van Piet Mondriaan.

Wat

Rotterdamsebaan

Locatie

Den Haag

Dienst


Opdrachtgever

Gemeente Den Haag

Aannemer

Combinatie Rotterdamsebaan

Architects

BNTHMCRWL

&

PDR

Bersselaar Constructie heeft ruim vier jaar gewerkt aan dit tracé. Wij waren verantwoordelijk voor de 11 stalen vakwerkspanten aan de ingang van de tunnel. Op deze vakwerkspanten rusten zonnepanelen. Hierdoor is het mogelijk om de gehele tunnel zelfvoorzienend te maken wat betreft stroom. 

Verder heeft Bersselaar Constructie 1,7 kilometer aan stalen leuningen, 170 meter randelementen en diverse trappen en bordessen geproduceerd en in het techniekgebouw geplaatst. 


Voor ons was het mooiste onderdeel de 106 meter lange loopbrug over de Rotterdamsebaan. Voor de productie van de loopbrug zijn staal, aluminium, RVS, hout en glas gecombineerd. Verder is de brug afgewerkt met aluminium randelementen in een karakteristieke vorm. Maar liefst 500 m2 aan houten vlonders maken de luxe uitstraling van dit kunstwerk volledig af. Deze loopbrug is de eerste attractie die u bezoekt wanneer u van het parkeerterrein naar pretpark Drievliet loopt.


Bersselaar Constructie is al ruim 60 jaar actief in de infrastructuur en levert een breed scala aan projecten op. Wij ontwerpen, produceren en monteren toonaangevende constructies van staal, aluminium en RVS. Neem vrijblijvend contact op met een van onze collega’s en we voorzien u graag van advies op maat.