NEVENGEUL

Het klimaat verandert, waardoor rivieren steeds meer water te verwerken krijgen. Om overstromingen te voorkomen, geeft het Rijk op meer dan 30 plaatsen meer ruimte aan de rivieren. Deze maatregelen langs de IJssel, Lek, Maas en Waal vormen samen het programma Ruimte voor de Rivier.

Ruimte voor de Waal Nijmegen is een van die maatregelen. Door de politiek is besloten om de dijk bij Nijmegen-Lent 350 meter landinwaarts te verleggen. Zodoende komt er ruimte om een nevengeul voor de Waal aan te leggen. Deze nevengeul biedt bij hoogwater extra capaciteit voor de waterafvoer, zodat minder opstuwing optreedt.

Wat

Nevengeul

Locatie

Nijmegen

Dienst


Opdrachtgever

Gemeente Nijmegen

Aannemer

i-Lent

Adviesbureau

ZJA

Bersselaar Constructie leverde en monteerde zo’n 560 meter RVS plaatleuningen en realiseerde enkele grote stalen trappen om het gebied te kunnen bereiken. Naast de planning en uitvoering vraagt ook engineering de nodige aandacht. Laat Bersselaar Constructie net de ervaring en expertise hebben die hiervoor noodzakelijk is.

 

Over Bersselaar Constructie

Bersselaar Constructie is al ruim 60 jaar actief in de infrastructuur en levert een breed scala aan projecten op. Wij ontwerpen, produceren en monteren toonaangevende constructies van staal, aluminium en RVS. Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Neem vrijblijvend contact op.