BERSSELAAR CONSTRUCTIE BOUWT MEE AAN DE GROOTSTE NERADA-ZUIVERING VAN NEDERLAND

In oktober 2019 opende in Utrecht de grootste Nederlandse Nereda-zuivering. Dagelijks wordt hier ongeveer 65 miljoen liter afvalwater gezuiverd. Tijdens de werkzaamheden zijn de 14 oude nabezinktanks vervangen door 6 compacte Nereda-reactoren. Hierdoor wordt met minder energie én ruimte meer water gezuiverd. Het resultaat? Schoner water en minder verspreiding van nare geuren.

Wat

Waterzuiveringsinstallatie

Locatie

Utrecht

Dienst


Opdrachtgever

De Stichtse Rijnlanden

Aannemer

De Stichtse Kraan

Adviesbureau

ARCADIS

Bersselaar Constructie verantwoordelijk voor productie én plaatsing waterzuiveringsinstallatie

Bersselaar Constructie was bij de vervanging van de oude zuivering voor 6 compacte Nereda-reactoren verantwoordelijk voor de productie en plaatsing van alle onderdelen. Materialen die bij de bouw van de Nereda-zuivering zijn gebruikt, zijn: aluminium, staal en RVS. 

 

Deze waterzuiveringsinstallatie is ultra-modern en werkt met de zogenoemde Nereda-technologie. In deze technologie wordt het water gezuiverd met bacteriën in de vorm van slibkorrels. Hierdoor zijn het rioolslip en het gereinigde water eenvoudig van elkaar te scheiden. De nabezinktanks die altijd werden gebruikt om de scheiding van slib en afvalwater in te laten plaatsvinden, zijn niet meer nodig. Dit levert een enorme hoeveelheid terreinwinst op.

 

Enkele feiten over de nieuwe installatie op een rij: 

- Deze installatie gebruikt 30% minder energie dan een traditionele installatie;

- Gebruikt minder chemicaliën;

- Halveert het fosfaat en stikstof gehalte in het gezuiverde water; 

- Geeft minder geluidsoverlast 

- Neemt 4x minder ruimte in beslag, dan traditionele installatie; 

- Bestaat uit 6 Nereda-tanks 12000 m3;

- Heeft 1 buffertank van 12000 m3; 

- Een zandfilter van 300 m2. 

 

Bersselaar Constructie is sinds 1970 actief in de waterzuiveringssector 

Bersselaar Constructie is sinds 1970 actief in de waterzuiveringssector. Aan ongeveer 80% van alle Nederlandse AWZI’s en RWZI’s hebben wij aluminium en RVS constructies geleverd. De specialisatie van Bersselaar Constructie ligt in afdekkingen, luiken, trappen, bordessen, leidingwerk en roerwerk. Heeft u vragen over dit project? Of kunnen wij u ergens anders mee helpen? Neem vrijblijvend contact op via: info@bersselaar.com