Omschrijving

De tweede Coentunnel maakt deel uit van de ringweg rond Amsterdam. Het is van belang het verkeer zo goed mogelijk door te laten stromen. De luifel markeert de overgang van licht naar donker. De halfopen roosters begeleiden het verkeer vanuit de open toerit met zijn lichtgekleurde betonnen wanden over een lengte van 50 m naar de beslotenheid van de tunnel en aan de andere zijde is een vergelijkbare constructie aangebracht om de overgang naar buiten te begeleiden.

(Staal)constructie

De luifel is een lichte staalconstructie, die rust op betonnen stempelbalken tussen de tunnelwanden. De hoofddragers zijn dertien gekromde liggers geplaatst in de lengterichting van de tunnelas. Deze vakwerkliggers zijn samengesteld uit profielen HEA 120 en kragen boven de toeritten 6 m uit. Omdat er in de betonnen balken geen bevestigingen mogelijk waren, is het staal met draadeinden om de stempels geklemd. Op en onder de vakwerkliggers zijn in dwarsrichting T-liggers aangebracht, waarop onder en boven roosters zijn bevestigd. De gehele staalconstructie is thermisch verzinkt en voorzien van een groenzwarte poedercoating.

Looptijd

2011
2012

Opdrachtsom

€ 1.100.000

Wij leveren geen staal, maar oplossingen!

Jos van den Bersselaar Constructie BV is een zelfstandig staalbouwbedrijf. Gespecialiseerd in lichte constructies voor uiteenlopende toepassingen en met een hoog afwerkingsniveau. Producten als trappen, balustrades, luifels, geluidsschermen en brugleuningen vinden al 58 jaar hun weg naar klanten uit de Infra- en utiliteitsbouw, industrie en afvalwater.


Met * gemarkeerde velden zijn verplicht!
Proces

Wil je meer Infrastructuur projecten zien?

Klik hieronder op andere mooie projecten die wij hebben gerealiseerd.