Metaalmeesters in de Industrie

Bersselaar Constructie is al ruim 65 jaar actief in de industriesector. Binnen deze sector helpen we een grote diversiteit aan bedrijven (van OEM machinebouwers tot aan de voedingsmiddelenindustrie) aan constructies in de materialen staal, aluminimum en RVS. Door onze jarenlange ervaring, hoog kennisniveau en bewezen trackrecord durven wij te zeggen dat we hét metaalconstructiebedrijf binnen de industrie zijn.


Onze opdrachtgevers roemen Bersselaar Constructie vanwege het snel schakelen met één vast aanspreekpunt, het meedenkend- en oplossingsgericht vermogen van onze projectleiders en monteurs en de vakkundigheid, waarmee onze monteurs te werk gaan. Dit resulteert in kwalitatief hoogstaande maatwerk constructies die in een korte periode worden geproduceerd en gemonteerd.

Verschillende producten die wij leveren binnen de industriesector zijn: balkenplannen voor pluimveeslachterijen en trappen en bordessen voor bierbrouwerijen, aardappelverwerkers en ijsfabrieken. Daarnaast monteren wij attracties en produceren we poorten, hekwerk en prullenbakken voor pretparken. Onze expertise rijkt verder. Zo voorzien wij rioolwaterzuiveringsinstallaties (RWZI) van de nodige constructies. Uiteraard is de materiaalkeuze hierin een bepalende factor. Zo is aluminium erg geschikt voor RWZI’s vanwege de hoge zuurheidsgraad en kiest een bedrijf binnen de voedingsmiddelen-industrie eerder voor het schone RVS.


Enkele klanten binnen de industrie-sector waarmee we al decennialang graag samenwerken, zijn: Heineken, Efteling, DSM resins, Marel Poultry, Marvu Foodprocessing en Tummers Foodprocessing.

Eigen engineers, constructeurs en monteurs

Staal, Aluminium en RVS onder één dak

High-tech machinepark

maatwerk Trappen

Een voorbeeld van ondersteunende constructies die we voor onze klanten leveren, zijn trappen van RVS, staal en aluminium. De materiaalkeuze is hierin afhankelijk van de branche, waarin de opdrachtgever zich begeeft.


Waar een trap in de utiliteitsbouw (denk aan scholen, kantoorpanden en ziekenhuizen) naast praktisch er vaak ook indrukwekkend uit moet zien, is dit in de industriesector vaak een minder harde eis. Eén ding is zeker: op de kwaliteit van de trappen wordt bij Bersselaar Constructie nooit ingeboet. Onze trappen staan voor puur vakmanschap. Wij bezoeken de locatie waar de trap geplaatst moet worden, we denken mee, controleren alle maten en tekenen hem 3D in ons tekenpakket in. Na een kort


productieproces geniet u van een op maat gemaakte trap die voldoet aan al uw wensen en eisen.

Veilige Leuningen

Vraagt een opdrachtgever een constructie, zoals een trap of bordes aan bij Bersselaar Constructie, dan kan een leuning niet ontbreken. Om de veiligheid van werknemers, bezoekers en anderen te kunnen waarborgen, zijn leuningen in de industriebranche van groot belang. De leuningen van Bersselaar Constructie zijn van een hoge kwaliteit en kenmerken zich vanwege de fijne afwerking. Bovenal moeten de leuningen functioneel zijn én dat verliezen we nooit uit het oog.


Voor onze opdrachtgevers leveren wij leuningen van RVS, staal en aluminimum. Net als bij de trappen geldt dat de materiaalkeuze afhankelijk is van de branche, waarin de opdrachtgever zich begeeft. Zo ziet u een stalen leuning met geslepen RVS handregel vaak terug in de u-bouw of bij openbare ruimtes, zoals treinstations.

alle soorten luiken

Bersselaar Constructie ontwikkelt en produceert al jaren hoogwaardige luiken in alle soorten en maten. Voor iedere toepassing bieden wij een veilige oplossing. Zo kunt u bij ons terecht voor afdekluiken, toegangsluiken, vloerluiken, inspectieluiken, verkeersluiken, veiligheidsroosters en putladders in de materialen aluminium, RVS of staal. Door het gebruik van duurzame materialen, gecombineerd met onze jarenlange ervaring, bent u verzekerd van een kwalitatief hoogwaardig en veilig luik.

Keuze uit standaard- of maatwerk luiken

Verkeersklasse A-15 tot en met A-900

Inclusief montage door onze eigen monteurs

Bersselaar Constructie beschikt over tal van luiken. Voor ieder vraagstuk bieden wij een passende en veilige oplossing.

Aluminium & RVS voor waterzuiveringen

Wist u dat jaarlijks bijna 2 miljard kuub rioolwater door 326 rioolwaterzuiveringsinstallaties in Nederland gezuiverd wordt? Aan ongeveer 80% van deze rioolwaterzuiveringsinstallaties levert Bersselaar Constructie aluminium en RVS-constructies. De specialiteit van Bersselaar Constructie ligt in afdekkingen, luiken, trappen, bordessen, leiding- en roerwerk.


Bersselaar Constructie levert sinds 1970 hoogwaardige constructies in de waterzuiveringssector. Sindsdien hebben wij veel ervaring opgedaan met riool- en waterzuiveringsinstallaties voor grote opdrachtgevers, zoals verschillende waterschappen en het Waternet.


Hoogwaardige constructies in staal, RVS en aluminium; dat is waar Bersselaar Constructie om bekend staat. Wij analyseren altijd welk materiaalsoort het beste past bij de situatie, waarin de constructie zich bevindt. Aluminium is bij uitstek een geschikt materiaal voor de agressieve en zure omgeving, waarin zuivering plaatsvindt.

Constructies voor de Machinebouw

Voor diverse klanten in de machinebouw levert Bersselaar Constructie al jarenlang constructies van aluminium, staal en RVS. Met name in de voedingsmiddelenindustrie - waar vooral RVS de voorkeur heeft - zijn er verschillende opdrachtgevers die al jarenlang kunnen rekenen op de expertise van Bersselaar Constructie. Enkele opdrachtgevers waar we erg prettig mee samenwerken zijn: Heineken, Marel Poultry en Marvu.

Ontwerp, productie en montage onder één dak

Meer dan 60 jaar expertise in het vakgebied

Staal, aluminium en RVS

Naast de productie van machineframes en toebehoren kan ook de engineering en montage uitgevoerd worden door het Team van Bersselaar Constructie.

Al onze projecten in de industrie

Nederland
Aluminium Luiken
Tilburg
Div. constructies ECO Steam and Heating Solutions
Boxmeer
Marel Poultry
Dronten
Portaalconstructies Onderstation
Hoek van Holland
Afspanportalen
Utrecht
RWZI (Nereda)
Den Hoorn
AWZI Harnaschpolder
Haaren
RWZI
Meppel
RVS Omloopgoten RWZI
Trappen en Bordessen Marvu
Den Bosch
Heineken
Tilburg
Afdekking RWZI
Amsterdam
RWZI Westpoort
Tilburg
RVS Frame Delicia

Onze certificaten

Wij beloven niet alleen kwaliteit te leveren, we geven het ook zwart op wit. Zo voldoen wij aan de wettelijke normeringen en leveren wij een CE-markering en prestatieverklaring op alle constructie-onderdelen.

ISO - 9001
ISO - 3834
ISO - 1090 EXC-4
Safety Culture Ladder – Trede 2
VCA** 2017/6.0
Gecertificeerde lasprocessen

Onze andere Specialismen

Ontdek de mogelijkheden voor jouw project