Constructief Meesterschap in de Infrastructuur

Als Bersselaar Constructie ergens sterk in is, dan zijn het wel constructies voor de infrasector. Al jaar en dag behoren we tot de top van staalbouwers in deze industrie wat we onderstrepen met onze kwaliteit, kennis en geleverde complexiteit aan werken. Tal van Nederlands meest iconische bouwwerken komen uit onze fabriek in Udenhout.


De Afsluitdijk, De HSL- en Noord-Zuid lijn, Centraal Station Amsterdam en de Betuweroute zijn zomaar wat van dit soort voorbeeld projecten. Daarnaast bouwen we jaarlijks enkele grote fiets/voetgangerbruggen, zetten we kilometers lange geluidsschermen en hangen we bij tunnelmonden anti-verblindingsschermen.


We zijn gecertificeerd tot executieklasse 4 en hebben reeds tientallen werken gemaakt conform de R.O.K. eisen. Dankzij onze kennis en ervaring zijn wij een belangrijke partner voor veel van onze klanten zoals de Rijksoverheid of een van de grote civiele aannemers in Nederland zoals Mobilis, Heijmans of BAM.

Eigen engineers, constructeurs en monteurs

Staal, Aluminium en RVS onder één dak

High-tech machinepark

Bruggen

Nederland kent vele duizenden bruggen in allerlei soorten en maten. Van beweegbare- tot statische bruggen en van boogbruggen tot vakwerkspanten. Bersselaar Constructie heeft al ruim 20 jaar ervaring in het bouwen van bruggen. In opdracht van Rijkswaterstaat, Gemeentes en aannemers zijn er talloze bruggen geproduceerd in Udenhout. Variërend in lengte van enkele meters tot de 250 meter lange Paleisbrug gelegen over het spoor in Den Bosch.


Bersselaar Constructie heeft ruime ervaring in het toepassen van bijzondere materialen. Zo zijn er bruggen gemaakt uit weervast staal (ook wel Cor-Ten staal genoemd) en bruggen volledig uit aluminium. Tevens is de combinatie met hout, glas en RVS een veel gestelde vraag vanuit de klanten.


In het bruggenportfolio van Bersselaar Constructie zitten tevens diverse bruggen uitgevoerd conform executieklasse 4 (+ ROK).

Randelementen

Door het gebruik van randelementen is het mogelijk een, doorgaans betonnen, constructie een bijzondere vorm en uitstraling mee te geven. Binnen de Nederlandse infrasector wordt dit zeer regelmatig toegepast. Denk hierbij aan betonnen viaducten of bruggen die bekleed worden met randelementen.


Deze elementen kunnen gemaakt zijn van staal, aluminium of RVS. Ze kunnen rond gewalst zijn of juist hoekig dankzij zettingen. De bevestiging geschiedt met zogenaamde beddenhaak systeem waarbij het element wordt opgehangen aan een achterliggend systeem wat tegen het beton bevestigd is. Een borging van het randelement zorgt ervoor dat ze op hun plek blijven.


De moeilijkheid zit hem in de afwerking van het geheel. Doorgaans grove maattoleranties in het beton moeten opgevangen worden zodat het eindproduct strak en symmetrisch oogt.

Leuningen

Nagenoeg bij elk kunstwerk binnen de infrasector komt men leuningen tegen. Elke viaduct, trap, brug of schouwpad bevat leuningen om personen te beveiligen tegen valgevaar. Deze leuningen komen in talloze vormen en afmetingen. Bersselaar Constructie heeft in ruim een halve eeuw elke mogelijke combinatie gemaakt. Van staal met hout tot RVS met glas. En van spijlen leuningen tot leuningen opgebouwd uit kokers.


De expertise van Bersselaar Constructie zit hem enerzijds in de kennis en ervaring die wij hebben opgebouwd rondom het ontwerpen, produceren en monteren van leuningen. Anderzijds hebben wij drie lasrobots beschikbaar die met name geschikt zijn voor het repeterende aspect in leuningen.

Stations

Nederland telt ongeveer 400 spoorwegstations. Een groot aantal stations zijn gebouwd halverwege de 19e eeuw en afgelopen decennia door ProRail vernieuwd om te voldoen aan de vraag van toenemende reizigers. Bersselaar Constructie heeft aan een groot aantal stations in Nederland haar bijdrage geleverd in de vorm van constructies. Denk hierbij aan trappen, leuningen, perron overkappingen, liftschachten, geluidsschermen en randelementen.


ProRail staat erom bekend hoge eisen te stellen aan de afwerkingsgraad van de constructies. Tevens dient het plaatsen van de constructies vaak te gebeuren in korte TVP’s (Trein Vrije Periodes) waarbij het spoor maar enkele uren tot dagen niet bereden wordt. Dit gecombineerd met architectonisch unieke constructies maakt dat niet elke staalbouwer in aanmerking komt tot het bouwen van deze constructies.

Geluidsschermen

Kilometers en kilometers aan geluidsschermen zijn er in het land geplaatst door Bersselaar Constructie. Zowel naast spoorwegen zoals de Betuweroute en de HSL lijn, als langs A-wegen en N-wegen. Door het repeterende aspect van de stijlen maakt het gebruik van onze drie lasrobots vaak een groot verschil in de kostprijs en kwaliteit.


Ook bij geluidsschermen wordt er volop gecombineerd met materialen. Vullingen van glas tot schanskorven en van cassettes tot gaas. Door deze materialen ook bij ons als engineerende staalbouwer onder te brengen bent u als klant verzekerd van een goed passend eindproduct. Alle schermen worden namelijk in 3D gemodelleerd inclusief eventuele houten, glazen of andere materialen.

Constructies

Infrastructuur

Op diverse plekken in Nederland zijn imposante constructiewerken te bewonderen afkomstig uit Udenhout. Soms betreft het kunstwerken puur ter decoratie van het landschap, zoals de Cor-Ten Vogeltjeswand langs de A2 bij Amsterdam. Vaak hebben de kunstwerk een dubbel functie; esthetisch en functioneel. Zo heeft Bersselaar Constructie bij diverse tunnels de staalconstructies van de dienstgebouwen gemaakt en de anti-verblindingsschermen in de tunnelmonden.

Onderhoud & renovatie

Een groot deel van de infrastructuur in Nederland is gebouwd in de jaren '50 & '60 van de vorige eeuw. De bruggen uit deze periode raken uit levensduur. Bersselaar Constructie heeft jarenlange ervaring in het onderhouden, renoveren en vervangen van bruggen. Opdrachtgevers, zoals Rijkswaterstaat, ProRail, provincies en gemeenten hebben al kennisgemaakt met het oog voor detail dat onze specialisten hebben om aan de vereiste kwaliteiten te voldoen.

Al onze projecten in de infrastructuur

Amsterdam
Gaasperdammerweg en -tunnel A9
Amsterdam
Parkbruggen
Weert
Cor-Ten Fietsbrug
Den Haag
Rotterdamsebaan
Eindhoven
Aluminium Bruggen
Den Bosch
Isabellabrug
Sittard-Geleen
Spoorbrug
Ooijen-Wanssum
Gebiedsontwikkeling
Bleskensgraaf
Aluminium Brug
Veldhoven
Fietsbrug A67
Den Bosch-Veghel
Bruggen N279
Den Bosch
Paleisbrug
Driebergen-Zeist
Voetgangersbrug Centraal Station
Rijnlandroute
Anti-verblindingsschermen
Amsterdam
Cor-Ten Vogeltjeswand
Amsterdam
2e Coentunnel A10
Nederland
Aluminium Luiken
Bergschenhoek
Geluidsschermen HLS
Betuweroute
Geluidsschermen
Breda
Geluidsschermen
Veldhoven
Geluidsschermen Kempenbaan
Houten
Geluidsschermen Station Houten
Den Haag
Lightrailstation (HSE)
Maastricht
Noorderbrugtracé
Den Bosch
Omlegging Zuid-Willemsvaart
Culemborg-Deil
A2 Verbreding
Kerensheide
Fly-over A2/A67
Goes
Station
Harderwijk
Centraal Station
Amsterdam
Leuningen NACH Rechtbank

Onze certificaten

Wij beloven niet alleen kwaliteit te leveren, we geven het ook zwart op wit. Zo voldoen wij aan de wettelijke normeringen en leveren wij een CE-markering en prestatieverklaring op alle constructie-onderdelen.

ISO - 9001
ISO - 3834
ISO - 1090 EXC-4
Safety Culture Ladder – Trede 2
VCA** 2017/6.0
Gecertificeerde lasprocessen

ONZE ANDERE SPECIALISMEN

Ontdek de mogelijkheden voor uw project