Uitdagingen in de Offshore- en Energiesector

Bersselaar Constructie is sinds het begin van deze eeuw actief in de offshore sector. Met name voor klanten als Huisman Equipment BV en HSM Offshore BV heeft Bersselaar Constructie de nodige stalen (sub)onderdelen geleverd.


Deze (sub)onderdelen, ook wel weldments genoemd, komen veelal voor in kraanschepen en bij pijpleggers. Wat deze onderdelen gemeen hebben, is het hoge afwerkingsniveau van het staal na het lassen. Deze P3 afwerking vanuit de ISO-1090 staat geen onvolkomenheden, zoals lasspetters, putjes en kraters toe.

Ervaren lassers en strikte controle tijdens de productie van offshore werken zijn een vereiste om aan de P3 kwaliteit te voldoen.

In de energie sector hebben we deze 'offshore standaard' overgenomen. Bersselaar Constructie heeft voor klanten als TenneT TSO B.V. en Reddyn B.V. diverse portaalconstructies gemaakt om het Nederlandse Energie netwerk weer up-to-date te krijgen.

Eigen engineers, constructeurs en monteurs

Staal, Aluminium en RVS onder één dak

High-tech machinepark

Walkways

Bersselaar Constructie heeft voor klanten in de offshore sector - zoals Huisman Equipment en HSM Offshore - vele trappen, leuningen, kooiladders en bordessen geleverd. Huisman Equipment is een wereldwijde speler op het gebied van kranenbouw op zeeschepen. HSM Offshore is voornamelijk leverancier van olie en/of gas platforms op zee. De platforms en kraanschepen bestaan vaak uit verschillende sectoren en verdiepingen. Bersselaar Constructie zorgt er met hoogwaardige trappen en bordessen voor dat alle sectoren en verdiepingen veilig te bereiken zijn. De trappen, bordessen en leuningen, in de offshore wereld beter bekend bij de Engelse benamingen stairs, landings en railings, worden zo ontworpen dat ze bestand zijn tegen het agressieve zeeklimaat. Zowel het gebruik van speciale materiaalsoorten, het hoge afwerkingsniveau en het conserveringssysteem dragen bij aan een optimale weerstand tegen de agressieve maritieme omgeving.

Secondary Steel

In de offshore wordt onderscheid gemaakt in primary en secondary steel. Het primary steel wordt door onze klanten - zoals HSM Offshore en Huisman Equipment - verzorgd. Voor al het secondary steel kunt u bij Bersselaar Constructie terecht. We hebben ervaring met diverse constructies en samenstelling. Zo hebben we in het verleden de volgende constructies mogen leveren:

Bird screen frames/birdnetting

Diverse skids

Diverse lassamenstellingen

Luffing frames

Pilegrippers

Drag chain gutters

Ook voor het secondary steel gelden vaak strenge eisen en is een hoge afwerkingsniveau vereist. Iets wat precies in ons straatje past. Bersselaar Constructie is in het bezit van het DNVGL-OS-C401 certificaat, met dit certificaat mogen we constructies voor de offshore sector produceren en testen. Daarnaast zijn onze lassers gecertificeerd om tot en met hoogsterkte staal S690 te mogen lassen.

E-rooms

Huisman Equipment is een wereldwijde speler op het gebied van kranenbouw op schepen. Voor de aansturing van de kranen worden verschillende werktuigbouwkunde systemen geïnstalleerd. Al deze systemen komen samen in de E-rooms. Bersselaar Constructie heeft in het verleden diverse E-rooms mogen leveren. Een E-room cabine bestaat uit een speciale zeecontainer die door ons wordt voorzien van ingelaste kabelgoten en (brandwerend) isolatie tegen de wanden. Vaak voorzien we de E-rooms van een kooiladder en een leuning rondom het dak zodat het dak meteen als bordes dient.

Portaalconstructies

Energy

In de huidige tijd wordt veelvuldig gebruikgemaakt van het energienet. Onze klanten Reddyn, TenneT, Liander en Qirion zorgen voor het onderhoud en uitbreiding van het bestaande netwerk. Bersselaar Constructie heeft in opdracht van deze organisaties al verschillende constructies mogen leveren. Net zoals bij de offshore constructies worden aan de constructies in de energy sector strenge eisen gesteld en is een hoge afwerkingsgraad vereist. Bersselaar constructie heeft in de loop der jaren diverse onderdelen voor de energy sector mogen leveren. Zo hebben we het staalwerk voor afspanportalen, stationsportalen, verdeelstations en onderstations mogen leveren. Daarnaast zijn we bekend met het leveren van onderdelen voor bliksempieken, railaarders, steunisolatoren, pantograafscheiders, wegoverspanningen en bliksemspitsen. In overleg met de klant kiezen we voor de geschikte conserveringssystemen en denken we mee in de voorzieningen voor de aarding van de verschillende componenten.

Al onze projecten in de offshore / energy

Nederland
Aluminium Luiken
Schiedam
E-rooms Huisman Equipment
Schiedam
Trappen en Bordessen Huisman
Diverse Las Samenstellingen Offshore
Diverse Las Samenstellingen Offshore
Offshore High Voltage Substation
Antennemast Substation
Schiedam
Winchrooms Huisman Equipment

Onze certificaten

Wij beloven niet alleen kwaliteit te leveren, we geven het ook zwart op wit. Zo voldoen wij aan de wettelijke normeringen en leveren wij een CE-markering en prestatieverklaring op alle constructie-onderdelen.

ISO - 9001
ISO - 3834
ISO - 1090 EXC-4
Safety Culture Ladder – Trede 2
VCA** 2017/6.0
Gecertificeerde lasprocessen

Onze andere Specialismen

Ontdek de mogelijkheden voor jouw project