De specialist in stations

Stations

Voor tientallen Nederlandse stations heeft Bersselaar Constructie staal, aluminium en RVS geleverd. Voornamelijk trappen, balustrades, liftschachten en constructiestaal.

ProRail en de civiele aannemers weten vaak de weg naar Udenhout te vinden voor de bouw- of verbouwing van een station. ProRail staat erom bekend hoge eisen te stellen aan de afwerkingsgraad van de constructies zoals trappen, overkappingen of leuningen. Tevens dient het plaatsen van de constructies vaak te gebeuren in korte TVP's (Trein Vrije Periodes) waarbij het spoor maar enkele uren tot dagen niet bereden wordt. Daarnaast is een station bij een verbouwing altijd open voor publiek. Dit gecombineerd met architectonisch unieke constructies maakt dat niet elke staalbouwer in aanmerking komt tot het bouwen van deze constructies.

De juiste combinatie

Net zoals bij bruggen wordt er bij stations vaak een combinatie van materialen opgezocht. Voornamelijk RVS en glas zijn een veel gekozen combinatie. In de ontwerpfase moeten deze verschillende elementen allemaal in het 3D ontwerp opgenomen te worden om verzekerd te zijn van een goede passing.

Al onze stations projecten

Houten
Geluidsschermen Station Houten
Den Haag
Lightrailstation (HSE)
Goes
Station
Harderwijk
Centraal Station
Rotterdam
OV-terminal Centraal Station
Den Haag
Centraal Station
Heerlen
Station Maankwartier