Waterzuiverings-installaties

Sinds 1970 specialist in riool- en afvalwaterzuiverings-installaties

Jaarlijks wordt bijna 2 miljard kuub rioolwater door 326 rioolwaterzuiveringsinstallaties in Nederland gezuiverd. Aan ongeveer 80% van deze rioolwaterzuiveringsinstallaties levert Bersselaar Constructie aluminium en RVS-constructies. De specialiteit van Bersselaar Constructie ligt in afdekkingen, luiken, trappen, bordessen, leiding- en roerwerk.

Uw partner voor aluminium, rvs en staal

Rioolwaterzuiverings- en afvalwaterzuiveringsinstallaties (RWZI’s en AZWI’s) bevatten tanks die soms wel 9 meter de hoogte ingaan. De wanden van de slibgistingstanks zijn het hoogst: soms wel 20 meter! Trappenhuizen, trappen en leuningen zijn in dat geval geen overbodige luxe. Voor tal van AWZI’s en RWZI’s hebben wij aluminium en stalen constructies zoals trappen(huizen), afdekluiken en leuningen geleverd. Aluminium is bij uitstek geschikt om gebruikt te worden in de agressieve en zure omgeving rondom zuiveringen.

Langdurige klantrelaties

In de afgelopen decennia zijn er tal van opdrachtgevers waar Bersselaar Constructie prettig mee heeft samengewerkt. Opdrachtgevers verspreid door het hele land en met uiteenlopende vraagstukken. Enkele opdrachtgevers zijn: HHRS De Stichtse Rijnlanden, Delfluent Services BV, Waterschap de Dommel en Waternet. Benieuwd voor welke vraagstukken rondom rioolwaterzuiveringsinstallaties wij onze kennis en expertise bij deze opdrachtgevers hebben ingezet? Lees meer over deze projecten.

rioolwaterzuiverings-installaties

Bersselaar Constructie is al sinds 1970 actief in de waterzuiveringssector. In al die jaren hebben wij veel ervaring opgedaan met riool- en afvoerwaterzuiveringsinstallaties voor grote opdrachtgevers. Altijd hebben wij een passende- en maatwerkoplossing kunnen bieden voor uiteenlopende vraagstukken. Benieuwd wat Bersselaar Constructie voor u kan betekenen? Neem vrijblijvend contact op via +31 135117400 of info@bersselaar.com.

Al onze constructie infrastructuur projecten

Amsterdam
Amsterdam
Amsterdam
Amsterdam
Weert
Weert
Den Haag
Den Haag
Eindhoven
Eindhoven
Den Bosch
Den Bosch
Sittard-Geleen
Sittard-Geleen
Ooijen-Wanssum
Ooijen-Wanssum
Bleskensgraaf
Bleskensgraaf
Veldhoven
Veldhoven
Den Bosch-Veghel
Den Bosch-Veghel
Den Bosch
Den Bosch
Driebergen-Zeist
Driebergen-Zeist
Rijnlandroute
Rijnlandroute
Amsterdam
Amsterdam
Amsterdam
Amsterdam
Nederland
Nederland
Bergschenhoek
Bergschenhoek
Betuweroute
Betuweroute
Breda
Breda
Veldhoven
Veldhoven
Houten
Houten
Den Haag
Den Haag
Maastricht
Maastricht
Den Bosch
Den Bosch
Culemborg-Deil
Culemborg-Deil
Kerensheide
Kerensheide
Goes
Goes
Harderwijk
Harderwijk
Amsterdam
Amsterdam

Heeft u vragen?

Onze meeste gestelde vragen over zuiveringsinstallaties.

Hoe verminder ik de stankoverlast van een rioolwaterzuiveringsinstallatie?

De beluchtingstanks of beluchtingscircuits van een rioolwaterzuiveringsinstallatie kan voor de nodige stankoverlast zorgen. Voor verschillende klanten hebben wij aluminium afdeksystemen ontwikkeld om de stankoverlast tot een minimum te beperken. Deze afdeksystemen bestaan uit duurzame aluminium damwandprofielen van traanplaat. Het prettige hieraan is dat deze niet alleen beloopbaar, maar ook onderhoudsvrij zijn.

Hoe voorkom ik verspreiding van gevaarlijke aerosolen?

Steeds meer rioolwaterzuiveringsinstallaties in Nederland hebben problemen met de verspreiding van gevaarlijke aerosolen, die legionellabacteriën kunnen bevatten. Om dit tegen te gaan dekken we de beluchtingscircuits af met duurzame aluminium damwandprofielen van traanplaat. Het prettige hieraan is dat deze niet alleen beloopbaar, maar ook onderhoudsvrij zijn.

Hebben jullie ervaring met Nereda systemen?

Een ander vraagstuk waar opdrachtgevers bij ons voor terecht kunnen, is de hulp bij het plaatsen van compacte Nereda-reactoren in plaats van nabezinktanks. Een resultaat hiervan is dat met minder energie en ruimte meer water wordt gezuiverd. Een ander heel mooi én nog belangrijker resultaat is dat er schoner water ontstaat en minder verspreiding van nare geuren. Dit is mogelijk door het water te zuiveren met bacteriën in de vorm van slibkorrels. Deze korrels scheiden rioolslib makkelijker van schoon water, waarna de slibkorrels naar de bodem zakken en afgevoerd worden.