INNOVATIEF ALUMINIUM

Voor de Gemeente Eindhoven heeft Bersselaar Constructie twee aluminium fietsbruggen over de Dommel ontwikkeld. De ontwikkeling van de brug vond in 2005 plaats. Toendertijd was het toepassen van aluminium voor de bruggenbouw een écht innovatie. Mooi om te zien dat deze duurzame en sterke oplossing vandaag de dag nog in een perfecte staat verkeerd, zonder enige vorm van conservering. Daarom is aluminium nog altijd een erg populair product in de ontwikkeling van bruggen. 

Wat

Aluminium bruggen

Locatie

Eindhoven

Dienst


Opdrachtgever

Gemeente Eindhoven

Aannemer

Ballast Nedam

Adviesbureau

Arcadis

De bruggen bestaan uit drie delen van respectievelijk 16,5 meter en tweemaal 13,5 meter. De delen zijn prefab ontwikkeld in Udenhout en ter plekke samengevoegd. Door deze manier van werken ondervindt men op locatie zo min mogelijk hinder van de realisatie. Uiteraard vraagt dit de nodige expertise en vakmanschap, maar dat zit bij Bersselaar Constructie wel goed! Met een totale lengte van 43,5 meter zijn deze bruggen een lust voor het oog. 

 

Over Bersselaar Constructie

Bersselaar Constructie is al ruim 60 jaar actief in de infrastructuur en levert een breed scala aan projecten op. Wij ontwerpen, produceren en monteren toonaangevende constructies van staal, aluminium en RVS. Neem vrijblijvend contact op met een van onze collega’s en we voorzien u graag van advies op maat.