Omschrijving

De Paleisbrug is ontworpen om het historische centrum van de stad en de Spoorzone van ’s-Hertogenbosch te verbinden, maar het is meer dan dat. De brug is een park en voetgangersbrug in één. De Paleisbrug zélf is niet alleen een prachtig gezicht. De brug biedt ook een prachtig uitzicht op het omliggende landschap van de Bossche Broek en de Gement.

De 250 meter lange en 10 meter brede Paleisbrug weegt 1300 ton en heeft ruimte voor een lift, voetgangersstroken, planten, bomen, bankjes en verlichting, allemaal geïntegreerd in gebogen en gelast Cor-Ten staal. De planten worden belicht, evenals de bankjes en paden, waardoor de Paleisbrug een aangename plek is om te wandelen en te verblijven, zelfs ’s nachts.

Bijzonderheden:

Winnaar nationale staalprijs 2016

Video

Looptijd

2012
2015

Opdrachtsom

€ 6.580.000

Wij leveren geen staal, maar oplossingen!

Jos van den Bersselaar Constructie BV is een zelfstandig staalbouwbedrijf. Gespecialiseerd in lichte constructies voor uiteenlopende toepassingen en met een hoog afwerkingsniveau. Producten als trappen, balustrades, luifels, geluidsschermen en brugleuningen vinden al 58 jaar hun weg naar klanten uit de Infra- en utiliteitsbouw, industrie en afvalwater.


Met * gemarkeerde velden zijn verplicht!
Proces

Wil je meer Infrastructuur projecten zien?

Hier kunnen weer iets moois gaan vertellen…