DE NIEUWE MIDDEN-BRABANTWEG ALS 'DROOMWEG'

De Provincie Noord-Brabant heeft in 2013 het initiatief genomen om de N261 te vernieuwen en uit te voeren met ongelijkvloerse kruisingen. De nieuwe Midden-Brabantweg moest een ‘droomweg’ worden. Een weg met een eigen identiteit zodat mensen die onthouden. Die identiteit moet aansluiten bij het ‘droomgebied’ dat er omheen ligt; de Efteling.

De nieuwe Midden-Brabantweg, ook wel Eftelingweg genoemd, loopt tussen Waalwijk en Tilburg. Voor de verschillende knooppunten in de Midden-Brabantweg zijn kunstzinnige toevoegingen ontworpen. Het eerste kunstwerk, twee enorme bogen van roestvast staal staan op het viaduct bij Kaatsheuvel. Gekleurde ledlampen zorgen voor een bijzonder effect. Tevens zijn er wolken uit RVS buis in de tunnels aangebracht en een 21 meter hoge RVS spits op de open rotonde bij Waalwijk.

Elk viaduct is daarnaast strak afgewerkt met RVS leuningen en randelementen.

Wat

Provinciale weg N261

Locatie

Tilburg-Waalwijk

Dienst


Opdrachtgever

Provincie Noord-Brabant

Aannemer

BAM N261 Nonstop

Adviesbureau

Nrc2

Over Bersselaar Constructie

Bersselaar Constructie is al ruim 60 jaar actief in de infrastructuur en levert een breed scala aan projecten op. Wij ontwerpen, produceren en monteren toonaangevende constructies van staal, aluminium en RVS. Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Neem vrijblijvend contact op.