Bersselaar Constructie

Cor-Ten stalen brug en park in één

In opdracht van ProRail en Mobilis TBI Infra heeft Bersselaar Constructie de Paleisbrug ontworpen. De Paleisbrug verbindt het historische centrum van de stad met de spoorzone van ‘s-Hertogenbosch. De brug is meer dan alleen een verbindingselement. Wist je namelijk dat de brug een park en voetgangersbrug in één is. Naast de High Line in Manhattan, New York, is de Paleisbrug in ‘s-Hertogenbosch de tweede parkbrug ter wereld. 

 

De Paleisbrug is 250 meter lang, 10 meter breed, weegt 1300 ton en heeft ruimte voor een lift, voetgangerstroken, planten, bomen, bankjes, en verlichting. De verlichting is volledig geïntegreerd in gebogen en gelast weervast Cor-Ten Staal. De planten worden belicht, evenals de bankjes en paden, waardoor de Paleisbrug een aangename plek is om te wandelen en te verblijven, zelfs ‘s nachts.

 

In 2016 heeft de Paleisbrug de Nationale Staalprijs gewonnen.

 

Over Bersselaar Constructie 

Bersselaar Constructie is al ruim 60 jaar actief in de infrastructuur en levert een breed scala aan projecten op. Wij ontwerpen, produceren en monteren toonaangevende constructies van staal, aluminium en RVS. Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Neem vrijblijvend contact op.

OPDRACHTGEVER
AANNEMER
ARCHITECT
LOOPTIJD
OPDRACHTSOM

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Neem contact op