Jarenlang Partnerschap

De samenwerking tussen Bersselaar Constructie en attractiepark de Efteling gaat terug sinds eind jaren ’50. Al decennialang werken wij met de Efteling samen om het park te bouwen, nieuwe attracties toe te voegen en onderhoud te plegen.


Bersselaar Constructie is kind aan huis bij attractiepark de Efteling. Regelmatig worden wij gevraagd om nieuwbouw constructies te plaatsen, zoals hekwerken (meandering) bij de ingangen van attracties, poorten of hele gebouwen ten behoeve van attracties. Daarnaast zijn vrijwel alle prullenbakken, lantaarns en bebordingshouders in de Efteling afkomstig uit onze fabriek in Udenhout.

Periodiek onderhoud en montage attracties

Naast de kleine constructies en elementen, zoals prullenbakken en lantaarns, wordt Bersselaar Constructie jaarlijks ingeschakeld voor het onderhoud aan diverse achtbanen. Wist u bijvoorbeeld dat ieder jaar alle bouten van de Python, Joris en de Draak en de Baron 1898 door Bersselaar Constructie worden gecontroleerd op moment en wanneer nodig vervangen?


Wanneer een attractie vervangen wordt door een nieuwe, zoals de Bobbaan vervangen is door Max&Moritz, wordt Bersselaar Constructie erbij gehaald voor de montage. Een andere attractie, waarin Bersselaar Constructie een grote rol heeft gespeeld, is de Baron 1898. Voor deze attractie hebben wij grote hoeveelheden staal geleverd in de vorm van complete stationsgebouwen. Daarnaast is de gehele achtbaan en de liftinstallatie (toren) gemonteerd door onze ervaren en vakkundige monteurs.

Leveren staalconstructies

Dé specialist in constructies van een attractiepark, zoals de Efteling, word je niet zomaar. Bersselaar Constructie wordt geroemd om het snel schakelen met een vast aanspreekpunt, het meedenkend en oplossingsgericht vermogen van onze projectleiders en de vakkundigheid, waarmee onze monteurs te werk gaan. Naast de levering van kleinere onderdelen, zoals prullenbakken en het periodieke onderhoud aan- en de montage van attracties, worden wij ook met enige regelmaat ingeschakeld voor het leveren van grotere metaalwerken. Zo is voor het 65-jarig bestaan van de Efteling de attractie Symbolica gebouwd. Bersselaar Constructie is gevraagd om metaalwerken te maken en te leveren voor deze attractie. Concreet hebben wij staalconstructies voor de gewelfde in- en uitstap en specifieke scènes in de attracties geleverd en gemonteerd.

Samengevat

De attracties of parkonderdelen waar Bersselaar Constructie in de afgelopen jaren aan mee heeft gebouwd, zijn:

Staalconstructies voor Danse Macabre, Symbolica, Joris en de Draak, Baron 1898, Vliegende Hollander en de hoofdingang

Montage rides Danse Macabre, Max & Mortiz en de Baron 1898

Jaarlijks onderhoud aan achtbanen

Meandering/leuningwerk voor o.a. het Openlucht Theater, Efteling Hotel, Sprookjesbos, Ravelijn en het Spookslot

Bordessen Droomvlucht

Al onze projecten in de recreatie

Kaatsheuvel
Div. attracties Efteling
Kaatsheuvel
Baron 1898 Efteling
Kaatsheuvel
Symbolica Efteling
Kaatsheuvel
Danse Macabre Efteling

Onze certificaten

Wij beloven niet alleen kwaliteit te leveren, we geven het ook zwart op wit. Zo voldoen wij aan de wettelijke normeringen en leveren wij een CE-markering en prestatieverklaring op alle constructie-onderdelen.

ISO - 9001
ISO - 3834
ISO - 1090 EXC-4
Safety Culture Ladder – Trede 2
VCA** 2017/6.0
Gecertificeerde lasprocessen

Onze andere Specialismen

Ontdek de mogelijkheden voor jouw project