DE TROTS VAN ROTTERDAM

Het Centraal Station in Rotterdam is een belangrijk vervoersknooppunt dat afgelopen jaren geheel is vernieuwd tot een gebied met internationale allure. Reden voor de transformatie was de onvoldoende capaciteit van het oude stationsgebied.

Bersselaar Constructie heeft veel ervaring in de renovatie van stationsgebouwen. Ook aan de renovatie van Centraal Station Rotterdam hebben wij een bijdrage mogen leveren. Zo waren wij verantwoordelijk voor onder andere de trappen en glasbalustrades. 

Wat

Trappen en glasbalustrades

Locatie

Rotterdam

Dienst


Opdrachtgever

Gemeente Rotterdam

Aannemer

Mobilis TBI Infra

Adviesbureau

Prorail

Achtergrond project

Door de komst van HSL (hoge snelheidstrein) en Randstadrail is de verwachting dat het aantal reizigers in 2025 zal zijn toegenomen tot 323.000 per dag. Op 13 maart 2014 is het Centraal Station Rotterdam geopend door Koning Willem Alexander. De bouw van het nieuwe Stationsgebied duurde 9 jaar en kostte 633 miljoen euro.

 

Over Bersselaar Constructie 

Bersselaar Constructie is al ruim 60 jaar actief in de infrastructuur en levert een breed scala aan projecten op. Wij ontwerpen, produceren en monteren toonaangevende constructies van staal, aluminium en RVS. Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Neem vrijblijvend contact op.