LANDTUNNEL MET PARK

Voor de Gaasperdammertunnel in Amsterdam heeft Bersselaar Constructie diverse staalwerken geleverd voor onder andere de dienstgebouwen. Deze constructie is goed zichtbaar bij het inrijden van de tunnel.

Daarnaast is er een grote trap en ronde parkbank gemonteerd ten behoeve van het park. Deze bank is opgebouwd uit 720 gebogen staalstrippen van zo'n 6 meter lang en 8 cm breed. De bank is een goed voorbeeld van het vakmanschap dat Bersselaar Constructie levert. 

Wat

Gaasperdammertunnel

Locatie

Amsterdam

Dienst


Opdrachtgever

Rijkswaterstaat

Aannemer

IXAS

Adviesbureau

IXAS

Informatie Gaasperdammertunnel

De 3 kilometer lange Gaasperdammertunnel bestaat uit 5 tunnelbuizen en ligt tussen de spoorlijn Amsterdam-Utrecht en het riviertje de Gaasp. Deze half verdiepte tunnel, ook wel landtunnel genoemd, vergroot niet alleen de wegcapaciteit, maar draagt ook bij aan de leefbaarheid voor omwonende. Mede door een behoorlijke vermindering van het geluid in de wijken erlangs en door de aanleg van een park op de tunnel.

 

Over Bersselaar Constructie

Bersselaar Constructie is al ruim 60 jaar actief in de infrastructuur en levert een breed scala aan projecten op. Wij ontwerpen, produceren en monteren toonaangevende constructies van staal, aluminium en RVS. Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Neem vrijblijvend contact op.