Bersselaar Constructie

Kwaliteit en complexiteit in de Offshore en Energy sector

Bersselaar Constructie is sinds het begin van deze eeuw actief in de offshore sector. Met name voor klanten als Huisman Equipment BV en HSM Offshore BV heeft Bersselaar Constructie de nodige stalen (sub)onderdelen geleverd.

Deze (sub)onderdelen, ook wel weldments genoemd, komen veelal voor in kraanschepen en bij pijpleggers. Wat deze onderdelen gemeen hebben, is het hoge afwerkingsniveau van het staal na het lassen. Deze P3 afwerking vanuit de ISO-1090 staat geen zichtbare onvolkomenheden, zoals lasspetters, putjes en kraters toe.

Ervaren lassers en strikte controle tijdens de productie zijn een vereiste om aan deze kwaliteit te voldoen.

In de energie sector hebben ze deze 'offshore standaard' overgenomen. Bersselaar Constructie heeft voor klanten als TenneT TSO B.V. en Reddyn B.V. diverse portaalconstructies gemaakt voor het Nederlandse Energie netwerk.

Enkele referenties

 

Walkways

Bersselaar Constructie heeft voor klanten in de offshore sector - zoals Huisman Equipment en HSM Offshore - vele trappen, leuningen, kooiladders en bordessen geleverd. Huisman Equipment is een wereldwijde speler op het gebied van kranenbouw op zeeschepen. HSM Offshore is voornamelijk leverancier van olie en/of gas platforms op zee. De platforms en kraanschepen bestaan vaak uit verschillende sectoren en verdiepingen. Bersselaar Constructie zorgt er met hoogwaardige trappen en bordessen voor dat alle sectoren en verdiepingen veilig te bereiken zijn. De trappen, bordessen en leuningen, in de offshore wereld beter bekend bij de Engelse benamingen stairs, landings en railings, worden zo ontworpen dat ze bestand zijn tegen het agressieve zeeklimaat. Zowel het gebruik van speciale materiaalsoorten, het hoge afwerkingsniveau en het conserveringssysteem dragen bij aan een optimale weerstand tegen de agressieve maritieme omgeving.

Lees meer over onze trappen, leuningen en bordessen in de offshore energy

 

Secondary Steel

In de offshore wordt onderscheid gemaakt in primary en secondary steel. Het primary steel wordt door onze klanten - zoals HSM Offshore en Huisman Equipment - verzorgd. Voor al het secondary steel kunt u bij Bersselaar Constructie terecht. We hebben ervaring met diverse constructies en samenstelling. Zo hebben we in het verleden de volgende constructies mogen leveren:

- Bird screen frames/birdnetting
- Diverse skids
- Diverse lassamenstellingen
- Luffing frames
- Pilegrippers
- Drag chain gutters

Ook voor het secondary steel gelden vaak strenge eisen en is een hoge afwerkingsniveau vereist. Iets wat precies in ons straatje past. Bersselaar Constructie is in het bezit van het DNVGL-OS-C401 certificaat, met dit certificaat mogen we constructies voor de offshore sector produceren en testen. Daarnaast zijn onze lassers gecertificeerd om tot en met hoogsterkte staal S690 te mogen lassen.

Lees meer over Secondary Steel

 

E-rooms

Huisman Equipment is een wereldwijde speler op het gebied van kranenbouw op schepen. Voor de aansturing van de kranen worden verschillende werktuigbouwkunde systemen geïnstalleerd. Al deze systemen komen samen in de E-rooms. Bersselaar Constructie heeft in het verleden diverse E-rooms mogen leveren. Een E-room cabine bestaat uit een speciale zeecontainer die door ons wordt voorzien van ingelaste kabelgoten en (brandwerend) isolatie tegen de wanden. Vaak voorzien we de E-rooms van een kooiladder en een leuning rondom het dak zodat het dak meteen als bordes dient.

Lees meer over onze E-rooms in de Offshore

 

Portaalconstructies Energy

In de huidige tijd wordt veelvuldig gebruikgemaakt van het energienet. Onze klanten Reddyn, TenneT, Liander en Qirion zorgen voor het onderhoud en uitbreiding van het bestaande netwerk. Bersselaar Constructie heeft in opdracht van deze organisaties al verschillende constructies mogen leveren. Net zoals bij de offshore constructies worden aan de constructies in de energy sector strenge eisen gesteld en is een hoge afwerkingsgraad vereist. Bersselaar constructie heeft in de loop der jaren diverse onderdelen voor de energy sector mogen leveren. Zo hebben we het staalwerk voor afspanportalen, stationsportalen, verdeelstations en onderstations mogen leveren. Daarnaast zijn we bekend met het leveren van onderdelen voor bliksempieken, railaarders, steunisolatoren, pantograafscheiders, wegoverspanningen en bliksemspitsen. In overleg met de klant kiezen we voor de geschikte conserveringssystemen en denken we mee in de voorzieningen voor de aarding van de verschillende componenten.

Lees meer over Portaalconstructies

Zie hier onze cases

Wat vinden onze klanten?

Wij ontzorgen onze klanten door

  • Onze kennis en ervaring met u te delen
  • Duidelijk en volledige projectkaders te benoemen
  • Transparante en duidelijke communicatie met uw eigen contactpersoon
Neem contact met ons op