Bersselaar Constructie

Als Bersselaar Constructie ergens sterk in is, dan zijn het wel constructies voor de infrasector. Al jaar en dag behoren we tot de top van staalbouwers in deze industrie wat we onderstrepen met onze kwaliteit, kennis en geleverde complexiteit aan werken. Tal van Nederlands meest iconische bouwwerken komen uit onze fabriek in Udenhout.

De Afsluitdijk, De HSL- en Noord-Zuid lijn, Centraal Station Amsterdam en de Betuweroute zijn zomaar wat van dit soort voorbeeld projecten. Daarnaast bouwen we jaarlijks enkele grote fiets/voetgangerbruggen, zetten we kilometers lange geluidsschermen en hangen we bij tunnelmonden anti-verblindingsschermen.

We zijn gecertificeerd tot executieklasse 4 en hebben we reeds tientallen werken gemaakt conform de R.O.K. eisen. Dankzij onze kennis en ervaring zijn wij een belangrijke partner voor veel van onze klanten zoals de Rijksoverheid of een van de grote civiele aannemers in Nederland zoals Mobilis, Heijmans of BAM.

Enkele referenties

 

Bruggen

Nederland kent vele duizenden bruggen in allerlei soorten en maten. Van beweegbare- tot statische bruggen en van boogbruggen tot vakwerkspanten. Bersselaar Constructie heeft al ruim 20 jaar ervaring in het bouwen van bruggen. In opdracht van Rijkswaterstaat, Gemeentes en aannemers zijn er talloze bruggen geproduceerd in Udenhout. Variërend in lengte van enkele meters tot de 250 meter lange Paleisbrug gelegen over het spoor in Den Bosch.

Bersselaar Constructie heeft ruime ervaring in het toepassen van bijzondere materialen. Zo zijn er bruggen gemaakt uit weervast staal (ook wel Cor-Ten staal genoemd) en bruggen volledig uit aluminium. Tevens is de combinatie met hout, glas en RVS een veel gestelde vraag vanuit de klanten.

In het bruggenportfolio van Bersselaar Constructie zitten tevens diverse bruggen uitgevoerd conform executieklasse 4 (+ ROK).

Lees meer over onze bruggen.

Randelementen

Door het gebruik van randelementen is het mogelijk een, doorgaans betonnen, constructie een bijzondere vorm en uitstraling mee te geven. Binnen de Nederlandse infrasector wordt dit zeer regelmatig toegepast. Denk hierbij aan betonnen viaducten of bruggen die bekleed worden met randelementen.

Deze elementen kunnen gemaakt zijn van staal, aluminium of RVS. Ze kunnen rond gewalst zijn of juist hoekig dankzij zettingen. De bevestiging geschiedt met zogenaamde beddenhaak systeem waarbij het element wordt opgehangen aan een achterliggend systeem wat tegen het beton bevestigd is. Een borging van het randelement zorgt ervoor dat ze op hun plek blijven.

De moeilijkheid zit hem in de afwerking van het geheel. Doorgaans grove maattoleranties in het beton moeten opgevangen worden zodat het eindproduct strak en symmetrisch oogt.

Lees meer over onze randelement.

Leuningen

Nagenoeg bij elk kunstwerk binnen de infrasector komt men leuningen tegen. Elke viaduct, trap, brug of schouwpad bevat leuningen om personen te beveiligen tegen valgevaar. Deze leuningen komen in talloze vormen en afmetingen. Bersselaar Constructie heeft in ruim een halve eeuw elke mogelijke combinatie gemaakt. Van staal met hout tot RVS met glas. En van spijlen leuningen tot leuningen opgebouwd uit kokers.

De expertise van Bersselaar Constructie zit hem enerzijds in de kennis en ervaring die wij hebben opgebouwd rondom het ontwerpen, produceren en monteren van leuningen. Anderzijds hebben wij drie lasrobots beschikbaar die met name geschikt zijn voor het repeterende aspect in leuningen.

Lees meer over onze leuningen.

Stations

Nederland telt ongeveer 400 spoorwegstations. Een groot aantal stations zijn gebouwd halverwege de 19e eeuw en afgelopen decennia door ProRail vernieuwd om te voldoen aan de vraag van toenemende reizigers. Bersselaar Constructie heeft aan een groot aantal stations in Nederland haar bijdrage geleverd in de vorm van constructies. Denk hierbij aan trappen, leuningen, perron overkappingen, liftschachten, geluidsschermen en randelementen.

 ProRail staat erom bekend hoge eisen te stellen aan de afwerkingsgraad van de constructies. Tevens dient het plaatsen van de constructies vaak te gebeuren in korte TVP's (Trein Vrije Periodes) waarbij het spoor maar enkele uren tot dagen niet bereden wordt. Dit gecombineerd met architectonisch unieke constructies maakt dat niet elke staalbouwer in aanmerking komt tot het bouwen van deze constructies.

Lees meer over onze stations.

Geluidsschermen

Kilometers en kilometers aan geluidsschermen zijn er in het land geplaatst door Bersselaar Constructie. Zowel naast spoorwegen zoals de Betuweroute en de HSL lijn, als langs A-wegen en N-wegen. Door het repeterende aspect van de stijlen maakt het gebruik van onze drie lasrobots vaak een groot verschil in de kostprijs en kwaliteit.

Ook bij geluidsschermen wordt er volop gecombineerd met materialen. Vullingen van glas tot schanskorven en van cassettes tot gaas. Door deze materialen ook bij ons als engineerende staalbouwer onder te brengen bent u als klant verzekerd van een goed passend eindproduct. Alle schermen worden namelijk in 3D gemodelleerd inclusief eventuele houten, glazen of andere materialen.

Lees meer over onze geluidsschermen.

Constructie Infrastructuur

Op diverse plekken in Nederland zijn imposante constructiewerken te bewonderen afkomstig uit Udenhout. Soms betreft het kunstwerken puur ter decoratie van het landschap, zoals de Cor-Ten Vogeltjeswand langs de A2 bij Amsterdam. Vaak hebben de kunstwerk een dubbel functie; esthetisch en functioneel. Zo heeft Bersselaar Constructie bij diverse tunnels de staalconstructies van de dienstgebouwen gemaakt en de anti-verblindingsschermen in de tunnelmonden.

Lees meer over onze constructies in de infrastructuur

Zie hier onze cases